In vlaanderen (en over de hele wereld) zijn er tal van christelijk geïnspireerde werkingen.

Bezield Verband Vlaanderen‘ vormt een netwerk om verbinding te creëren tussen diverse christelijke geloofsgemeenschappen.

Bezield Verband zoekt nieuwe wegen, helpt ze te ontwikkelen en zichtbaar te maken zodat een perspectiefwissel mogelijk wordt in de kerk in Vlaanderen

Bijlichten is een initiatief van Dominicus Gent, een basisgemeenschap van geëngageerde christenen, gegroeid uit de vroegere dominicaanse Gentse studentenparochie. 

De video’s op deze website willen bijlichten, voor wie in deze wereld een weg zoekt naar rechtvaardigheid, verbondenheid en vertrouwen. Naar innerlijke vrede. In het spoor van de grootste van alle beloftes: “Ik zal er zijn…”

En een beetje bijlichten kan wonderen doen: je ziet weer de nagel waarop je moet kloppen, je ziet weer de weg voor je voeten, je herkent jezelf weer in het donker.

een Spaanse website

Atrio‘ betekent: een open ruimte tussen het heilige en het profane waar iedereen elkaar kan ontmoeten en communiceren:

  • wie geïnteresseerd is in de ultieme betekenis van alles, die fundamenten en hoop zoekt in het leven, maar die zich niet durven aansluiten bij een kerk of een gesloten groep die hen de moeite en het risico van een persoonlijke zoektocht bespaart.
  • degenen die, nadat ze in ‘de tempel’ hebben gewoond, leden van kerken of religieuze groepen, die zichzelf willen voorzien van de frisse lucht van vrijheid en van de huidige cultuur willen inademen, die hun religieuze ervaringen willen uitzuiveren en het beste van hun geloofsbeleving in eenvoudige bewoordingen aan de wereld willen overbrengen.